Google search engine

Optimaliseren van de studentreis

Hoe kunnen onderwijsinstellingen de totale (levenslange) studentreis organiseren en beïnvloeden en hoe zorgen ze voor een optimale studentbeleving? In de context van ontwikkelingen als flexibilisering en een leven lang ontwikkelen is dat geen simpele opgave.

Optimaliseren van de studentreis

Optimaliseren van de studentreis

Hoe kunnen onderwijsinstellingen de totale (levenslange) studentreis organiseren en beïnvloeden en hoe zorgen ze voor een optimale studentbeleving? In de context van ontwikkelingen als flexibilisering en een leven lang ontwikkelen is dat geen simpele opgave.


Wat is de uitdaging?

Onderwijsinstellingen hebben door deze en andere ontwikkelingen steeds meer te maken met een heterogene instroom met elk zijn eigen service concept. Zo ziet de studentreis van een reguliere voltijdsstudent er anders uit dan iemand die zich wil bijscholen. Voor een optimale studentbeleving is het noodzakelijk om de studentreis steeds af te stemmen op de doelgroep. Maar hoe doe je dat zonder voor elke doelgroep een apart landschap in te richten?

Wat is er nodig?

Het denken in doelgroepen en de bijbehorende studentreis is cruciaal. Wat zijn de beoogde processen en touchpoints per doelgroep en hoe vertaalt zich dat in het digitale landschap dat dit moet ondersteunen? Wij weten in ieder geval dat het vraagt om een ander (veel flexibeler) digitaal fundament dan voorheen waar systemen vaak zijn ontworpen en ingericht om alleen reguliere vastomlijnde programma’s in vaste lesgroepen te kunnen volgen. Een digitaal fundament dat zorgt voor:

  1. Gestroomlijnde informatie aan voorkant, waarmee de student zich gericht kan voortbewegen binnen de onderwijsinstellingen en zijn eigen studie kan managen.
  2. Goed georganiseerde processen, zoals een wervings- of alumniproces, gevoed met relevante data, die door zowel studenten als medewerkers gebruiksvriendelijk en effectief doorlopen worden.
  3. 360 graden beeld per student voor de optimale studentreis, een leven lang.

Onze diensten

Breens Network is als collectief dé ICT-partner van het onderwijs. Wij zijn letterlijk geboren vanuit het onderwijs en opgegroeid met technologie. Dit betekent dat wij als geen andere ICT-dienstverlener uit ervaring weten hoe onderwijsorganisaties en hun onderwijslogistieke processen werken en hoe ICT daarin moet functioneren. Wij ondersteunen je in alle fases.

Cases

Datagedreven besluitvorming en persoonlijk onderwijs bij AHK

Het SIS van Educator - onderdeel van Breens Network - heeft de AHK geholpen met het faciliteren van persoonlijk onderwijs, het vereenvoudigen van administratieve taken en het beter stroomlijnen van onderwijsprocessen.

Toekomstbestendige digitale leer- en werkomgeving voor Horizon College

Binnen mbo-instelling Horizon College klonk de wens om een top notch digitaal platform al langer. Samen met Breens Network en Synigo werd een digitale leer- en werkomgeving geselecteerd en geïmplementeerd waar zowel studenten als medewerkers alle benodigde informatie, nieuws en applicaties op terug kunnen vinden.

Gerelateerde oplossingen

Onderwijscatalogus

De Onderwijscatalogus is de ideale tool om onderwijsproducten centraal vast te leggen en te presenteren aan studenten en betrokkenen binnen en buiten de onderwijsinstelling. Met gemak is de Onderwijscatalogus aan te passen naar ieder gewenst onderwijsmodel en ook metadatering is zelf in te richten met attributen en datasjablonen.

Studenten- en medewerkersportaal

Breens Network is gespecialiseerd in het samen met de onderwijsinstelling succesvol selecteren, implementeren en doorontwikkelen van studenten- en medewerkersportalen. Met een aanpak die zich heeft bewezen bij vele onderwijsinstellingen, waaronder Horizon College, Grafisch Lyceum Rotterdam en De Rooij Pannen. Resulterend in duizenden gebruikers onder studenten en medewerkers.

Leermeter

Met de Leermeter breng je de ontwikkeling van individuele studenten eenvoudig in beeld. Beoordeel competenties met behulp van zelf gedefinieerde tussenstappen en laat de student dit ook zelf invullen. In de leermeter reflecteer je als student en coach aan de hand van kwalificatiedossiers, referentiekaders en 21e eeuwse vaardigheden. Om de ontwikkeling van studenten in beeld te brengen...

Contact

Wil je meer informatie over onze visie, aanpak en IT-oplossingen ten aanzien van flexibel onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen? Neem gerust contact op. We staan je graag te woord.