Google search engine

Student informatie systeem

Met het studentinformatiesysteem (SIS) van Educator is studievoortgang van studenten eenvoudig vast te leggen. Zowel formatieve als summatieve resultaten inclusief feedback zijn eenvoudig te koppelen aan de studenten. Daarnaast zijn er volop handige functies zoals het versturen van gepersonaliseerde e-mails met facturen of cijferlijsten.

Iedere student een individueel studieplan

Student informatie systeem

Met het studentinformatiesysteem (SIS) van Educator is studievoortgang van studenten eenvoudig vast te leggen. Zowel formatieve als summatieve resultaten inclusief feedback zijn eenvoudig te koppelen aan de studenten. Daarnaast zijn er volop handige functies zoals het versturen van gepersonaliseerde e-mails met facturen of cijferlijsten.


Educator is een cloudoplossing met een open source technologie en werkt op alle moderne browsers. Het studentinformatiesysteem is in te richten voor elk onderwijsmodel en speelt volledig in op de individuele student. In het SIS heeft elke student zijn eigen studieplan en is voortgang voor zowel student als docent zeer overzichtelijk.

Actuele informatie

Met het studentinformatiesysteem van Educator hebben medewerkers van onderwijsinstellingen direct zicht op de meest actuele informatie per student. Hierdoor kunnen zij studenten optimaal begeleiden en sturen op studierendement of het voorkomen van uitval. Ook de studievoortgang is voor student, docent en andere betrokkenen op ieder moment inzichtelijk en eenduidig.

Portfolio

Elke student heeft binnen het SIS een eigen portfolio waarin zij bewijsmaterialen inleveren zoals verslagen en werkstukken. Ook is het mogelijk hierop feedback te vragen via het systeem. Op deze manier ontstaat een compleet studentdossier met werkdocumenten, bewijsmaterialen en reflecties gerelateerd aan de juist onderwijsactiviteit. Educator is geïntegreerd met o.a. Google Drive, Gmail, OneDrive, Facebook en Dropbox.

Naadloze integratie met de eigen omgeving

Educator is eenvoudig in te zetten binnen een breder applicatielandschap. Het SIS kan eenvoudig gekoppeld worden met applicaties zoals Edurep, Ephorus, SharePoint en Blackboard. Door het gebruik van het standaard protocol SAML2 en koppelingen met o.a. Entree, ADFS en Surfconext integreert Educator naadloos met de eigen omgeving.

Case

Waar Educator al wordt ingezet als volgsysteem binnen Saxion voor meer dan 20.000 studenten, zet ook Saxion Parttime School Educator in sinds de start van dit schooljaar (2017).

Gerelateerde oplossingen

Onderwijscatalogus

De Onderwijscatalogus is bij meer dan 15 onderwijsinstellingen in het MBO en HO dagelijks in gebruik. Met 15 jaar ervaring in het implementeren van Onderwijscatalogussen in het MBO en HO zorgt Educator voor een soepele start.   Altijd actuele onderwijsmaterialen  Eén centrale plek waarin studenten en onderwijsprofessionals overal en altijd toegang hebben tot de meest actuele onderwijsmaterialen, dat is...

Studiegids

Door het centraal opstellen van de online studiegidsen werken medewerkers altijd in de meest actuele versie. Bovendien is een aanpassing simpel op één plaats te maken en wordt deze direct in alle andere Studiegidsen verwerkt. Ook is het makkelijk om teksten te hergebruiken, waardoor het niet nodig is om deze teksten eindeloos te knippen en plakken....

Leermeter

Met de Leermeter breng je de ontwikkeling van individuele studenten eenvoudig in beeld. Beoordeel competenties met behulp van zelf gedefinieerde tussenstappen en laat de student dit ook zelf invullen. In de leermeter reflecteer je als student en coach aan de hand van kwalificatiedossiers, referentiekaders en 21e eeuwse vaardigheden. Om de ontwikkeling van studenten in beeld te brengen...

Contact

Heb je vragen over deze oplossing of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met mij op.