Google search engine

Security

Breens Network helpt onderwijsinstellingen om te komen tot een verantwoorde, veilige (hybride) leeromgeving. Scholen kunnen bij ons terecht voor persoonlijk advies m.b.t. beveiligings- en privacy-oplossingen. Wil je inzicht in de cybersecurityrisico’s? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging.

Grip op je security en privacy

Security

Breens Network helpt onderwijsinstellingen om te komen tot een verantwoorde, veilige (hybride) leeromgeving. Scholen kunnen bij ons terecht voor persoonlijk advies m.b.t. beveiligings- en privacy-oplossingen. Wil je inzicht in de cybersecurityrisico’s? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging.


Het onderwijs ondervindt regelmatig de gevolgen van niet goed werkende, onveilige technologie of het onveilige gebruik ervan. Onderwijsinstellingen lopen voortdurend het risico dat data worden gestolen en misbruikt. Criminelen kunnen het onderwijs platleggen en onderwijsinstellingen en hun bestuurders riskeren bovendien forse reputatieschade. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het realiseren van een duurzame, veilige digitale omgeving.

Maak van ICT-veiligheid een continue actualiteit

Uit onderzoek onder bestuurders en IT-specialisten in het vo en mbo blijkt dat er veel gesproken wordt over IT-security, maar vaak alleen binnen de IT-afdelingen. Wat ontbreekt is daadwerkelijk, bestuurlijk inhoud geven aan de thematiek, er actie op ondernemen, de situatie monitoren en er in openheid en transparantie over rapporteren.

Een belangrijke stap is het inzichtelijk maken van de basis security en continue inzage te krijgen in het gedrag van identities en endpoints.

Het veilig krijgen en houden van informatie en het beschermen van persoonlijke informatie is cruciaal. We zien dat onderwijsinstellingen digitale veiligheid serieus nemen, maar we zien ook dat een deel van de instellingen nog niet genoeg kennis en beschermingsmogelijkheden heeft. Breens Network helpt onderwijsinstellingen om te komen tot een verantwoorde, veilige (hybride) leeromgeving.

Regel je beveiliging goed met security-oplossingen rondom de thema’s:

  • Back-up
  • Antivirus en systeembeveiliging
  • Data security
  • Identity en privacy
  • IT-security training en awareness
  • Detectie en mitigatie
  • Roadmap naar een hoger security volwassenheid

Cases

Security scan bij KSE vergroot bewustzijn rondom veiligheid

“Net zo spannend als een bezoekje aan de tandarts.” Zo beschrijft Leon Geers, conrector bedrijfsvoering van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) de via IT-Workz afgenomen security scan. “Je hoopt maar dat je geen gaatjes hebt, maar tegelijkertijd wil je ook niet helemaal voor niks zijn gegaan. Dus een beetje tandsteen is prima.”

ICT Security Scan verbetert veiligheid Horizon College

Het Horizon College voerde onlangs een ICT Security Scan uit. Dit leverde tal van verbeteracties op, voor zowel de korte als lange termijn. Security Officer Wietse de Graaf: “Hiermee kunnen we onze directie ook uitleggen dat het nu echt eens afgelopen moet zijn met het gebruik van niet door ons ondersteunde toepassingen.”

Gerelateerde oplossingen

Onderwijs ICT Security Scan

Het is essentieel dat je goed zicht hebt op de status van je cybersecurity. Maar waar begin je? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging.

Cloud Back-up & restore

Hoe veilig zijn Microsoft 365-gegevens in de cloud? Veel onderwijsorganisaties vertrouwen volledig op Microsoft vanuit het idee ‘het zit wel goed in de cloud’. Zij vergeten daarbij alleen wel dat de standaardmogelijkheden niet al hun eisen afdekken en dat zij zelf verantwoordelijk blijven voor hun data.

Breens Identity Center

Identity & access management (IAM) in het onderwijs is ongelofelijk complex en dynamisch. Met tientallen applicaties, uiteenlopende gebruikersgroepen én de steeds verdergaande digitalisering en flexibilisering van het onderwijs. Hoe houd je dit dan onder controle, nu en in de toekomst? Met Breens Identity Center.

Contact

Heb je vragen over het thema security of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op.