Google search engine

Onderwijs ICT Security Scan  

Cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem in het onderwijsHet is essentieel dat je goed zicht hebt op de status van je cybersecurity. Maar waar begin je? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging.

Snel inzicht in jouw IT-security

Onderwijs ICT Security Scan  

Cybercriminaliteit wordt een steeds groter probleem in het onderwijsHet is essentieel dat je goed zicht hebt op de status van je cybersecurity. Maar waar begin je? Met een unieke scan helpen wij onderwijsinstellingen snel en eenvoudig inzicht te krijgen in de status van de IT-beveiliging.


De afgelopen periode zijn verschillende incidenten geweest waarbij duidelijk werd dat een digitale storing of een aanval op een onderwijsinstelling grote gevolgen kan hebben. Cyberweerbaarheid is dus geen randzaak, maar onderdeel van de basishygiëne van je onderwijsorganisatie. Het voorkomen van problemen begint allemaal met een goed inzicht in wat er speelt binnen je schoolnetwerk.  

Onderwijs ICT Security Scan: snel en effectief 

Met het inzetten van een ICT Security Scan laten we gedetailleerd zien hoe volwassen jouw onderwijsinstelling is op het gebied van security. We bieden een concreet actieplan om je IT-beveiliging te verbeteren, terwijl je voldoet aan de veiligheids- en privacyvereisten. Deze scan is speciaal voor het onderwijs ontwikkeld.  

Direct inzicht in cybersecurityrisico’s en Log4j-kwetsbaarheden 

Jouw veiligheid is onze zorg. Met onze ICT Security Scan helpen wij scholen razendsnel snel inzicht te krijgen in mogelijke cyberrisico’s binnen het bedrijfsnetwerk. Sinds de berichtgeving van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) aangaande Log4J applicaties kunnen wij ook de omgeving scannen op aanwezigheid van Log4J-applicaties en bijhorende kwetsbaarheden. Daarnaast wordt de gehele Microsoft- en Azure-omgeving onderzocht en helpen wij bij het bepalen hoe en welke securitymaatregelen beter kunnen.

Een veilige onderwijsomgeving 

  • Heldere rapportage, aanbevelingen(quickwins, middellange- en langetermijnacties) en stappenplan 
  • Routemap om Inrichting, Processen & Beleid te verbeteren
  • Regelmatige herhaling waardoor voortgangen progressie blijken
  • Naleven van wet- en regelgeving(GDPR, ISO27001, ISAE 3402)
  • Controleerbare prestatie en documentatiet.b.v. accountants en andere stakeholders

Binnen een paar weken kan jouw systeem weer cyberweerbaar zijn. Til je IT-veiligheid naar een hoger niveau met de Onderwijs ICT Security Scan. 

Cases

Security scan bij KSE vergroot bewustzijn rondom veiligheid

“Net zo spannend als een bezoekje aan de tandarts.” Zo beschrijft Leon Geers, conrector bedrijfsvoering van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) de via IT-Workz afgenomen security scan. “Je hoopt maar dat je geen gaatjes hebt, maar tegelijkertijd wil je ook niet helemaal voor niks zijn gegaan. Dus een beetje tandsteen is prima.”

ICT Security Scan brengt veiligheid Horizon College naar hoger plan

Het Horizon College voerde onlangs een ICT Security Scan uit. Dit leverde tal van verbeteracties op, voor zowel de korte als lange termijn. Security Officer Wietse de Graaf: “Hiermee kunnen we onze directie ook uitleggen dat het nu echt eens afgelopen moet zijn met het gebruik van niet door ons ondersteunde toepassingen.”

Contact

Heb je vragen over deze oplossing of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met mij op.