Google search engine

Digitale Campus

Hoe richt je onderwijs én ICT zodanig in dat persoonlijk en flexibel leren mogelijk wordt? Steeds meer instellingen kiezen voor de Digitale Campus: een concept van Breens Network waarbij de student centraal staat. Vanuit de visie ”Een Leven Lang Ontwikkelen’ gaat het onderwijs aan de slag met de IT-infrastructuur en bijbehorend applicatielandschap zodat zij in staat zijn om de verwachtingen van docenten en studenten te overtreffen. 

IT voor een leven lang ontwikkelen

Digitale Campus

Hoe richt je onderwijs én ICT zodanig in dat persoonlijk en flexibel leren mogelijk wordt? Steeds meer instellingen kiezen voor de Digitale Campus: een concept van Breens Network waarbij de student centraal staat. Vanuit de visie ”Een Leven Lang Ontwikkelen’ gaat het onderwijs aan de slag met de IT-infrastructuur en bijbehorend applicatielandschap zodat zij in staat zijn om de verwachtingen van docenten en studenten te overtreffen. 


Een ‘Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO) en de digitale transformatie hebben veel gevolgen voor onderwijsinstellingen en hun IT-landschap. De Digitale Campus is het antwoord van Breens Network op deze ontwikkelingen: een geïntegreerd platform waarmee het aanbieden van persoonlijk en flexibel onderwijs mogelijk wordt. 

“Onderwijsinstellingen staan voor ingrijpende keuzes om LLO te kunnen aanbieden. Maar de vraag is of hun IT-infrastructuur wel toereikend is.”

– Johan van Wijk, Onderwijsconsultant Breens Network

Digitale campus maakt LLO mogelijk 

Lesinhoud als modules aanbieden in vormen en op tijden die studenten vragen is een belangrijke vereiste voor een Leven Lang Ontwikkelen. Helaas is dit in het huidige onderwijs veelal niet mogelijk. Het applicatielandschap is er niet op ingericht en interne systemen en processen zijn onvoldoende flexibel om werk te maken van ‘LLO in de praktijk.’

Om die reden heeft Breens Network de Digitale Campus ontwikkeld. Een sjabloon/voorbeeld voor het onderwijs in het opzetten van een referentiearchitectuur voor het aanbieden van flexibel en persoonlijk onderwijs. Met de Digitale Campus is het mogelijk om de kennisoverdracht als componenten aan te bieden. De student kan dan zelf zijn leerprogramma samenstellen door in te schrijven op het aanbod. Scholen staan voor ingrijpende keuzes om LLO te kunnen aanbieden, maar ze hoeven er niet over in te zitten of hun IT-infrastructuur toereikend is.

Inrichtingsmodel voor de ICT-omgeving

Onderzoek en praktijkervaringen van onze onderwijsconsultants hebben geleid tot een model voor de inrichting van de Digitale Campus van een onderwijsinstelling. Dit model bestaat uit diverse lagen en onderdelen, waaronder: een kernregistratie/student informatie systeem, toekomstbestendig roosteren, digitaal portaal met applicaties en een CRM-systeem. Door aan de slag te gaan met deze onderdelen zet je als onderwijsinstelling de benodigde stappen om persoonlijk en flexibel onderwijs aan te bieden aan studenten.

Inrichtingsmodel ICT-omgeving

Ontdek mijndigicampus: IT voor een leven lang ontwikkelen

Hoe zorg je er als onderwijsinstelling voor om relevant te blijven voor studenten nu en in de toekomst? En op welke manier kun je flexibel en persoonlijk onderwijs faciliteren? Maak kennis met mijndigicampus: een nieuwe oplossing van Breens Network. Van inzicht in studentbehoeften en een digitale strategie tot studentinformatiesysteem, flexibele roostering en meer. Alles om invulling te geven aan de digitale campus van jouw onderwijsinstelling.

Met mijndigicampus zorg je ervoor dat je IT en bijbehorende processen binnen de onderwijsinstelling inricht voor persoonlijk en flexibel onderwijs. Zie deze digitale campus als een sjabloon of referentiearchitectuur. Breens Network ondersteunt in het opstellen voor de strategie met leven lang ontwikkelen en de vertaling naar de diverse onderdelen op gebied van ICT, beleid, architectuur en inrichting. Wij bewaren bovendien de gegevens van studenten, zodat we een 360 graden beeld van hem hebben en een school hem kan adviseren bij vervolgkeuzes.

Uit de praktijk: Horizon College aan de slag met leven lang ontwikkelen

Het Horizon College uit Noord-Holland (4 locaties en aanbieder van meer dan 130 mbo-opleidingen) ging aan de slag met een Leven Lang Ontwikkelen en de Digitale campus van Breens Network. Directeur en Chief information officer Arjan Vethman deelt de eerste ervaringen in deze video: “Het is de kunst om de student als klant te zien en te bedienen van wieg tot aan het graf. De Digitale campus maakt dit mogelijk.” 

Gerelateerde oplossingen

Masterclass Leven Lang Leren

Het onderwijs wil en moet zich transformeren naar een situatie, waarin het voor iedereen mogelijk wordt om een eigen leerroute uit te stippelen. Hiervoor moeten opleidingstrajecten worden aangeboden die passen bij de student en flexibel zijn wat betreft tempo en onderwijsaanbod. Dit is een flinke kluif, maar tegelijkertijd een mooie uitdaging waar technologie een cruciale...

Studenten- en medewerkersportaal

Breens Network is gespecialiseerd in het samen met de onderwijsinstelling succesvol selecteren, implementeren en doorontwikkelen van studenten- en medewerkersportalen. Met een aanpak die zich heeft bewezen bij vele onderwijsinstellingen, waaronder Horizon College, Grafisch Lyceum Rotterdam en De Rooij Pannen. Resulterend in duizenden gebruikers onder studenten en medewerkers.

SIS

Breens Network is met de oplossingen en expertise van Progress Onderwijs en Educator de specialist voor het studentinformatiesysteem (SIS) in het mbo en hoger onderwijs. De totaaloplossing die wij bieden is in te richten voor elk onderwijsmodel en speelt in op de individuele student.

Contact

Heb je vragen over deze oplossing of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met mij op.