Google search engine

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koos in 2009 het SIS van Progress Onderwijs – onderdeel van Breens Network. Na al die jaren nog steeds tot grote tevredenheid. Karina Idema, Hoofd Studenten Informatie & Administratie, vertelt waarom de RUG zo tevreden is over zowel de oplossing als de samenwerking. ‘De mensen van Progress omarmen nieuwe ontwikkelingen. Dat doen wij bij de RUG ook.’

Progress SIS ondersteunt onderwijslogistieke processen RUG

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koos in 2009 het SIS van Progress Onderwijs – onderdeel van Breens Network. Na al die jaren nog steeds tot grote tevredenheid. Karina Idema, Hoofd Studenten Informatie & Administratie, vertelt waarom de RUG zo tevreden is over zowel de oplossing als de samenwerking. ‘De mensen van Progress omarmen nieuwe ontwikkelingen. Dat doen wij bij de RUG ook.’


De Rijksuniversiteit Groningen is een van de beste onderzoeksuniversiteiten van Europa. We bieden 180 bacheloropleidingen, masters en PhD-programma’s aan voor meer dan 35.000 internationale studenten vanuit elf faculteiten op verschillende locaties. Sinds onze oprichting, ruim vier eeuwen geleden, hebben we bijzondere academici voortgebracht, zoals de eerste vrouwelijke student, de eerste Nederlandse ruimtevaarder en verschillende Nobelprijswinnaars.

Ondersteuning onderwijslogistieke processen

We maken al sinds 1990 gebruik van Progress. In 2009 zijn we overgestapt naar de SaaS-oplossing, Progress.NET. Hun student- en studie-informatiesysteem ondersteunt veel van onze onderwijslogistieke processen. Van inschrijving, studieplanning, voortgangsregistratie en rapportage tot aan de uitschrijving inclusief diplomasupplementen en getuigenschriften. Maar bijvoorbeeld ook het debiteurenbeheer voor de inning van collegegelden. Het technisch beheer en de infrastructuur wordt helemaal door Progress Onderwijs geregeld. Ze bieden daarbij de garantie dat alle wettelijke wijzigingen tijdig worden geïmplementeerd.

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Ik werkte destijds in een andere rol en was alleen zijdelings betrokken bij de implementatie, maar ik kan wel begrijpen waarom de keuze op Progress is gevallen. In de eerste plaats is hun systeem heel betrouwbaar. Het werkt altijd en we kunnen er blind op vertrouwen dat alle gegevens kloppen. Het is ook een heel gebruiksvriendelijk systeem. Voor een nieuwe medewerker is het heel gemakkelijk om zichzelf wegwijs te maken in Progress SIS. Het systeem is namelijk heel intuïtief en je hebt niet veel uitleg nodig om te snappen hoe het werkt. Als er toch een training of ondersteuning nodig is, is Progress Onderwijs altijd beschikbaar voor hulp.

Kennis van het onderwijslandschap

Behalve dat het systeem ons heel goed bevalt, zijn we ook heel tevreden met de samenwerking. Die wordt eigenlijk alleen maar beter. Progress is door de jaren heen steeds professioneler geworden, dat is heel fijn. Eén van de mooie kwaliteiten van Progress Onderwijs is dat ze veel kennis hebben van het onderwijslandschap en hierin ook goed samenwerken met de onderwijsinstellingen.

Vooruitstrevend en innovatief

Het team van Progress Onderwijs is vooruitstrevend en omarmt innovaties. Vanuit Studielink worden regelmatig nieuwe ontwikkelingen aangeboden en Progress Onderwijs is een van de SIS-leveranciers die daar vrijwel altijd wel aan mee wil werken. Die innovatieve houding vinden wij bij de RUG belangrijk. Toen Studielink de digitale machtigingen introduceerde, hebben we dat samen met Progress Onderwijs als eerste onderwijsinstelling opgepakt en uitgewerkt. En ook bij initiatieven als STAP en RIO waren ze er snel bij. Zo zijn we tot nu toe steeds samen opgetrokken en dat zullen we ook in de toekomst blijven doen.

Progress als onderdeel van Breens Network

Progress Onderwijs is onderdeel van Breens Network geworden. In de dagelijkse praktijk merken we er nu nog niet veel van, maar in de gesprekken met Jan Batteram hebben we het wel regelmatig over wat deze samenwerking ons kan gaan brengen. Ik vind het een goede ontwikkeling en ben ervan overtuigd dat het ons als onderwijsinstelling veel goeds gaat opleveren. De expertise die Breens Network met zich meebrengt, heeft ook een positief effect op Progress. We volgen dan ook met veel interesse de ontwikkelingen rondom de Digitale Campus en hebben alle vertrouwen in de toekomst.

Contact

Heb je vragen over deze case of wil je dat we in 10 minuten ons systeem aan je uitleggen? Neem gerust contact met mij op.