Google search engine

SintLucas is overgestapt naar een digitale werkplek voor studenten en medewerkers om te voldoen aan de nieuwe visie van de school. In minder dan een jaar tijd heeft de school succesvol de transitie gemaakt naar een digitale omgeving waar alle informatie en programma’s samenkomen.

SintLucas stapt over op nieuwe digitale werkplek

SintLucas is overgestapt naar een digitale werkplek voor studenten en medewerkers om te voldoen aan de nieuwe visie van de school. In minder dan een jaar tijd heeft de school succesvol de transitie gemaakt naar een digitale omgeving waar alle informatie en programma’s samenkomen.


SintLucas is al 75 jaar dé creatieve vakschool voor vmbo en mbo in Eindhoven en Boxtel, en creatieve vernieuwing zit in het DNA van de school. De opleidingen bewegen mee met de creatieve tijdgeest en technologische ontwikkelingen. Toen computers en later het internet hun intrede deden, integreerde SintLucas deze nieuwe technologieën direct in hun onderwijs. Levensecht onderwijs is al decennia lang een belangrijk aspect bij SintLucas, waar studenten het vak leren en groeien als professionals door praktijkopdrachten bij bedrijven. Naast het opleidingsaanbod is de open cultuur en plezierige werksfeer tussen docenten, leerlingen en studenten belangrijk.

Toekomstbestendig leren en werken

Voorheen werkte SintLucas  met een verouderd portaal en intranet dat sinds 2010 in gebruik was. Het was technisch verouderd, er waren te veel pagina’s en versnipperde informatie, en er werden veel losse systemen gebruikt. De visie van SintLucas voor 2025 richt zich op het creëren van een digitale agenda voor toekomstbestendig leren en werken. Het doel was om een gepersonaliseerd digitaal dashboard te creëren waar medewerkers, studenten en leerlingen snel toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben om gemakkelijk overal samen te werken, te leren en kennis te delen.

Digitale leer- en werkomgeving

De digitale leer- en werkomgeving (dlwo) van Breens Network biedt een stabiele en gebruiksvriendelijke werkplek voor iedereen binnen de organisatie. Met behulp van ons model worden de verschillende onderdelen van een digitale leer- en werkplek geïntroduceerd, en wordt advies gegeven over de implementatie binnen de bestaande ICT-infrastructuur. Er wordt gekeken naar zowel beleidsvraagstukken als de huidige ICT-situatie, zodat de gekozen oplossingen altijd passen bij de onderwijsinstelling.

Er is een groeiende behoefte aan ‘een leven lang leren’, 21e-eeuwse vaardigheden en persoonlijke vrijheid. Het onderwijs moet hierop inspelen. Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor de Digitale campus, een nieuw concept van Breens Network waarbij de student centraal staat. SintLucas heeft ook gekozen voor de digitale campus en heeft MijnLucas geïntroduceerd voor medewerkers, studenten en leerlingen.

Gepersonaliseerde toegang

Door elke gebruikersgroep een eigen portaal te bieden, kunnen gebruikers snel en eenvoudig toegang krijgen tot de programma’s en tools die voor hen relevant zijn.

Breens Network heeft de implementatie verzorgd. Marion Henckens, manager marketing & communicatie bij SintLucas, zegt hierover: ‘Het was een groot project en ik ben zeer positief over de samenwerking met Breens Network’. Breens Network heeft ook het beheer van het serverpark in Azure opgezet en verzorgt het werkplekbeheer en identity management (IDM). Wanneer een nieuwe leerling of medewerker moet worden toegevoegd, zorgt Breens Network voor het mailadres en de bijbehorende rechten. Werkplekbeheer omvat het installeren van applicaties, het uitvoeren van updates en het beveiligen van werkplekken tegen virussen en inbraak.

Geen enkel project verloopt helemaal vlekkeloos. Anouk Neggers, adviseur marketing &communicatie bij SintLucas, zegt: ‘Wat minder goed ging, was het vullen van de pagina’s Weten & Regelen omdat niet alle informatie kan worden omgezet naar een vraag. Het was lastig om de informatie altijd 100% up-to-date te houden. Daarnaast moesten de werkzaamheden voor MijnLucas naast het reguliere werk worden uitgevoerd, wat een intensieve periode was.’

‘Maar het project is inmiddels succesvol afgerond en we hebben ons beoogde doel bereikt! We hebben ervoor gezorgd dat alle informatie op één plek te vinden is en dat we deze gepersonaliseerd kunnen aanbieden.’ De gebruikers van MijnLucas hebben de digitale leer- en werkomgeving positief ontvangen. ‘Tot slot zijn we erg blij met het verloop van het proces mede dankzij de goede projectleider’, voegt Neggers toe.

Contact

Heb je vragen over deze case of wil je meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met mij op.