Google search engine

Assistent controller

Ben jij een hands-on Finance Professional die klaar is voor een allround functie en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar? Dan is deze functie voor jou mogelijk een mooie nieuwe uitdaging!

Assistent controller

Assistent controller

Ben jij een hands-on Finance Professional die klaar is voor een allround functie en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar? Dan is deze functie voor jou mogelijk een mooie nieuwe uitdaging!


Als assistent controller draag je de eerste verantwoordelijkheid voor een juiste financiële administratie van één en/of meerdere groepsentiteit(en). Hierbij wordt je ondersteund door een team die zowel de inkoop/verkoopfacturen als de betalingen verwerkt. De GFC (group financial controller) en CFO kijken uiteraard mee en helpen bij minder routinematige werkzaamheden en complexere posten, zoals bijvoorbeeld bij vennootschapsbelasting en goodwill. Je bent als assistent controller het 1e aanspreekpunt voor vragen vanuit de business. Bij maandafsluitingen sluit je standaard aan bij de vergadering met de directie en verder ondersteun je de Finance afdeling bij het doorvoeren van diverse projecten die de effectiviteit en efficiëntie verbeteren (denk aan automatisering, aanpassingen van processen etc).

De afdeling Finance bestaat in totaal uit 9 personen die werkzaamheden uitvoeren voor de 10 bedrijven binnen Breens Network.

Breens Network

Wie leert, neemt een voorsprong. Niet alleen tijdens de schooltijd, maar ook daarna: “life-long learning”. Breens Network helpt daarbij. Breens Network is innovator van lerend Nederland en heeft de ambitie om een substantiële bijdrage te leveren aan de digitale transformatie van leren. Wij zijn als IT-organisatie gespecialiseerd in de technologische innovatie van leerprocessen en de organisatie daaromheen. Onze klanten, die veelal actief zijn in onderwijs, zorg en het publieke domein, kunnen zo hun gewenste digitale transformatie met succes vormgeven. De gebruikte technologie moet de doelstellingen van onze klanten meetbaar ondersteunen, dat is onze leidende visie.

Naast een uitgebreid partnernetwerk bestaat de organisatie uit verschillende business units (merken) met elk hun eigen expertises en competenties. Met de verschillende merken binnen Breens Network bedienen wij bijna alle scholen in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast zijn we ook actief in het hoger en universitair onderwijs. In totaal maken meer dan 2 miljoen leerlingen, studenten en onderwijsprofessionals gebruik van onze diensten. Zij ervaren dagelijks hoe onze digitale transformatie bijdraagt aan:

 • de effectiviteit, output-kwaliteit, (kosten)efficiency en flexibiliteit van hun organisatie;
 • het leren, op alle mogelijke manieren, optimaliseren en zo de lerende organisatie ondersteunen;
 • strategische, operationele en persoonlijke doelstellingen te realiseren.

Locatie uit te voeren werkzaamheden

De afdeling Finance werkt op dit moment voornamelijk vanuit ons kantoor in Etten-Leur en/of vanuit huis (gemiddeld 50-50). Echter gezien de recente acquisitie van Progress Onderwijs en onze toekomstige groeiambities, zoeken wij op dit moment een assistent controller die werkzaam zal zijn in de regio Utrecht/Amsterdam.

Taken en werkzaamheden

 • Ondersteuning en 1e aanspreekpunt voor het team dat inkoop/verkoopfacturen en betalingen verwerkt;
 • Het verzorgen van de maandafsluiting van de administratie;
 • Het maken van aanvullende (financiële) analyses o.a. in overleg met de business;
 • Het voorbereiden van de maandrapportages;
 • Het beantwoorden van financiële vragen vanuit de business;
 • Het voorbereiden van de documenten ten behoeve van de accountantscontrole en het beantwoorden van eventuele vragen van de accountant;
 • Het aandragen en doorvoeren van (procesmatige) verbeteringen.

Jouw profiel

 • Minimaal een afgeronde HBO – opleiding in een financiële of economische richting;
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring;
 • Analytisch vermogen;
 • Positief kritische houding;
 • Teamplayer met een hands-on mentaliteit;
 • Helikopterview afgewisseld met puntjes op de i zetten waar nodig;
 • Zelfstandige werkhouding;
 • Ervaring met Business Central / Navision is een pre;
 • Ervaring met voorraadprocessen is een pre.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheden. Je wordt gewaardeerd om wie je bent én wat je doet in een inspirerende en innovatieve omgeving. Je krijgt ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden en werkt bij een moderne en innovatieve werkgever. We hebben goede, marktconforme arbeidsvoorwaarden met o.a. een regeling variabele beloning en de mogelijkheid tot flexibel en hybride werken.

Contact

Heb je interesse in deze functie en herken jij jezelf in het profiel? Stuur dan je CV met motivatie naar Anita Dingemans. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Myriam Schulte – Sturm.