Google search engine

Mijndigicampus – het model ontwikkeld door Breens Network voor de inrichting van een wendbare ICT-omgeving – is bij meerdere onderwijsinstellingen uitgerold. Dennis van Oeveren, consultant bij Breens Network, vertelt in een korte video hoe Saxion, Open Universiteit en Landstede het model hebben toegepast in hun onderwijslogistiek.

Praktijkvoorbeelden van Mijndigicampus (video)

Mijndigicampus – het model ontwikkeld door Breens Network voor de inrichting van een wendbare ICT-omgeving – is bij meerdere onderwijsinstellingen uitgerold. Dennis van Oeveren, consultant bij Breens Network, vertelt in een korte video hoe Saxion, Open Universiteit en Landstede het model hebben toegepast in hun onderwijslogistiek.


Bekijk hier de video met praktijkvoorbeelden van Mijndigicampus door Dennis van Oeveren, consultant Educator (onderdeel van Breens Network).

Saxion parttime school

De Saxion parttime school heeft ongeveer 3000 studenten die modulair en flexibel hun onderwijs kunnen inrichten. Studenten kunnen op hun eigen tempo studeren en keuzes maken in kwartielen, bijvoorbeeld meer onderwijs volgen in het ene kwartiel en minder in het andere. Het onderwijsaanbod is zorgvuldig samengesteld en studenten kunnen hun planning en geplande onderwijs bekijken via een applicatie.

MBO Landstede

Een ander voorbeeld is MBO Landstede, waar talentontwikkeling centraal staat. Hier wordt gekeken naar hoe studenten leren en wordt een holistische aanpak gehanteerd. Studenten werken op hun hoogste niveau en hoeven pas te kiezen wanneer ze eraan toe zijn. Het leren staat centraal en er wordt continu feedback gegeven op wat de student leert en betekenis geeft aan het geheel. Er wordt niet tussentijds geëxamineerd, maar het onderwijs wordt afgestemd op de keuzes van de student en leidt uiteindelijk naar het einddoel, zoals een diploma. Er is een standaardroute, maar studenten kunnen hun eigen leerroute bepalen en extra kennis opdoen via trainingen, workshops en instructies. Het leerproces wordt ondersteund door een tool genaamd Leermens, waarbij de student samen met een coach of studiebegeleider de voortgang bespreekt en inzicht krijgt in zijn ontwikkeling.

Open Universiteit

Bij de Open Universiteit is er een unieke mogelijkheid om bachelor- en masteropleidingen, evenals korte studieprogramma’s en cursussen, op eigen tempo te volgen. Je kunt zelf bepalen wanneer en waar je studeert, en er zijn persoonlijke contactmomenten maar geen verplichtingen. Het aanbod is zeer gedifferentieerd en je kunt er zelfs 10 jaar over doen om een diploma te behalen, afhankelijk van je tijd en kennisbehoefte. Het dashboard van de Open Universiteit biedt de student de mogelijkheid om variaties en keuzes te maken in zijn studie-ervaring.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden hoe Mijndigicampus wordt toegepast bij onderwijsinstellingen. Het platform ondersteunt flexibiliteit, persoonlijke leerroutes en digitale tools om het onderwijsproces te verbeteren. Benieuwd naar de theorie achter het model van Mijndigicampus? Bekijk dan de korte video van collega Johan van Wijk.

Benieuwd hoe Mijndigicampus in de praktijk kan werken? Dit laten we graag zien aan de hand van video’s van drie verschillende processen waarin keuzes door ofwel de school ofwel de student gemaakt moeten worden. Of waar een combinatie van keuzes belangrijk is.

Cases

Digitale Campus transformeert student journey aan de OU

De Open Universiteit (OU) heeft gekozen voor een Digitale Campus om zo een boost te geven aan de onderwijsondersteuning van studenten en medewerkers. De Digitale Campus is een innovatief digitaal platform voor alle onderwijsondersteunende processen binnen de OU. Henk van der Wal, directeur Onderwijsservices (OS) vertelt er meer over.

Toekomstbestendige digitale leer- en werkomgeving voor Horizon College

Binnen mbo-instelling Horizon College klonk de wens om een top notch digitaal platform al langer. Samen met Breens Network en Synigo werd een digitale leer- en werkomgeving geselecteerd en geïmplementeerd waar zowel studenten als medewerkers alle benodigde informatie, nieuws en applicaties op terug kunnen vinden.