Google search engine

Last van koedenken? Zo kom je los

Het onderwijs flexibiliseert en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De student staat steeds meer centraal en het leerproces wordt meer en meer integraal onderdeel van ons leven. Dat zorgt ervoor dat we anders naar ons onderwijssysteem moeten gaan kijken. Dennis van Oeveren en Jan Batteram, onderwijsexperts bij Breens Network, Educator en Progress, vertellen in deze blog hoe je loskomt van koedenken.

7 tips om de juiste partner via een aanbesteding te vinden

Laten we eerlijk zijn, een aanbesteding voelt nogal eens als een draak die getemd moet worden. Omdat scholen nu eenmaal onder de aanbestedingsplicht vallen, zit er niets anders op dan die draak te temmen. Maar hoe doe je dat zo optimaal mogelijk als aanbestedende partij? Ga je een ellenlange lijst met eisen opstellen of kies je voor een meer kaderstellende aanpak? n deze blog geeft Roel Nicolai, consultant bij Breens Network, je zeven tips voor het schrijven van een goede aanbesteding, zodat je als onderwijsinstelling de optimale partner en de juiste oplossing kunt vinden voor jouw uitdagingen.

Onderwijs ICT specialist Breens Network gaat samenwerking aan met Enable U

Onderwijs ICT specialist Breens Network en integratiespecialist Enable U zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. Samen maken zij het mogelijk om onderwijsinstellingen te ontzorgen door de grote hoeveelheid aan onderwijssystemen, IT-koppelingen en externe integraties (zoals DUO) niet alleen naadloos samen te voegen maar ook veilig toegankelijk te maken via één digitale omgeving en deze toekomstbestendig te beheren.

Breens Network breidt ISO certificeringen uit

Vorige maand hebben Educator en IT-Workz als onderdeel van Breens Network de certificering voor ISO 27701 behaald. Dit certificaat vormt een uitbreiding op ISO 27001 met een privacy information management system (PIMS).Deze norm gaat om een managementsysteem voor het beschermen van persoonsgegevens. Breens Network was al in het bezit van de ISO 9001 en ISO 27001 certificaten en die zijn ook dit jaar weer toegekend na een achtdaagse audit.

Open Universiteit ontwikkelt samen met Breens Network de Digitale Campus

De Open Universiteit (OU) kiest voor Breens Network als partner. Breens Network zal de state-of-the-art Digitale Campus ontwikkelen en beheren. Slimme digitalisering kan een flinke boost geven aan de ervaringen van studenten en docenten en inspelen op de verdergaande flexibilisering van het onderwijs. De OU heeft stevige ambities op dit punt.

Breens Network kijkt terug op een geslaagde HOlink

Op 16 en 17 juni waren Educator en Progress aanwezig bij de HOlink in Papendal onder de vlag van Breens Network. Het was fijn om mensen weer in het echt te spreken, nadat de HOlink twee jaar achter elkaar niet door kon gaan. Het waren twee inspirerende dagen! Naast onze aanwezigheid als standhouder op de informatiemarkt hebben we op donderdag ook een inhoudelijke bijdrage geleverd in de vorm van een sessie.

Whitepaper: Digitale Campus voor een leven lang ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen heeft impact op de rol van het onderwijs en de behoeftes van studenten. Het is aan de onderwijsinstellingen om de...

Whitepaper: Het Studentinformatiesysteem als backbone van de flexibele belofte

De wens om het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (ho) flexibeler in te richten is niet nieuw. De discussies hierover gaan terug tot...

Podcast Breens Network over digitalisering in het onderwijs

Geert-Jan van der Snoek en Pieter Klijs van Breens Network waren te gast bij het radioprogramma Let's Talk Business om te praten over de digitale transformatie in het onderwijs. "Het digitale bereik van het onderwijs is nergens zo groot als in Nederland, wereldwijd. Singapore komt dichtbij en dan houdt het op. Dat betekent dat je in ons land tegen uitdagingen aanloopt, waar nog niemand ervaring mee heeft." 

Breens Network versterkt haar positie in Student Informatie Systemen met de overname van Progress Onderwijs

De toevoeging van Progress geeft Breens Network een significante positie in het verwezenlijken van haar missie: het onderwijs te ontzorgen door het bieden van...

IT-Workz en Educator behalen ISO-certificeringen 9001 en 27001

Begin december 2021 hebben zowel IT-Workz als Educator na een zevendaagse audit wederom de certificeringen behaald voor ISO 9001 & 27001. Onder de vlag van Breens Network is het kwaliteitsmanagementsysteem en de informatiebeveiliging van beide merken bij elkaar gebracht en geactualiseerd. Waarbij de procedures voor IT-Workz en Educator afzonderlijk zijn beschreven. De controle en goedkeuring is uitgevoerd door de externe auditors van de BSI Group.

AHK neemt SIS van Educator in gebruik

Recent is het nieuwe studentinformatiesysteem (SIS) van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) in gebruik genomen. Na een goed verlopen, intensief project zijn we trots dat de AHK live is met het SIS van Educator, onderdeel van Breens Network.

Breens Network en JINC gaan partnership aan in strijd tegen kansenongelijkheid

Breens Network is sinds medio oktober 2021 regionaal partner van JINC. “JINC gelooft dat ieder kind talent heeft, ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen.

Microsoft en SLBdiensten geven onderwijs met digitale transformatie een boost

Microsoft Nederland en onderwijs ICT-organisatie SLBdiensten zijn een strategische samenwerking aangegaan om de digitalisering van het onderwijs een extra impuls te geven. Door deze samenwerking zijn innovaties sneller toepasbaar, wordt advies doelgerichter en ondersteuning aan onderwijsinstellingen beter.

Werkbezoek aan ROC’s verbindt politiek, onderwijs en IT

Wat speelt er in het MBO-onderwijs en hoe staat het met de digitale ontwikkelingen en cybersecurity? Dat was het doel van het werkbezoek dat Tweede Kamerlid Zohair El Yassini (VVD) bracht aan het ROC van Amsterdam en het Horizon College. El Yassini, die landelijke bekendheid verwierf als finalist bij het Tv-programma De Slimste Mens, werd daarbij vergezeld door Geert-Jan van der Snoek, CEO van Breens Network, dat beide ROC’s als klant heeft.