Google search engine

Demonstratie Mijndigicampus in drie verschillende processen (video’s)

Breens Network heeft een model - Mijndigicampus - ontwikkeld voor de inrichting van de ICT-omgeving, die nodig is om flexibel en persoonlijk onderwijs aan te kunnen bieden. We laten aan de hand van drie processen zien hoe mijndigicampus werkt.

Praktijkvoorbeelden van Mijndigicampus (video)

Mijndigicampus - het model ontwikkeld door Breens Network voor de inrichting van een wendbare ICT-omgeving - is bij meerdere onderwijsinstellingen uitgerold. Dennis van Oeveren, consultant bij Breens Network, vertelt in een korte video hoe Saxion, Open Universiteit en Landstede het model hebben toegepast in hun onderwijslogistiek.

Uitleg Mijndigicampus-model (video)

Breens Network heeft een model - Mijndigicampus - ontwikkeld voor de inrichting van de ICT-omgeving, die nodig is om flexibel en persoonlijk onderwijs aan te kunnen bieden. Johan van Wijk, consultant bij Breens Network, legt in een korte video uit hoe het model werkt.

Breens Network op SURF Onderwijsdagen

Flexibel en persoonlijk onderwijs heeft grote impact op de ICT-omgeving van een onderwijsinstelling. Met meerdere ingrijpende keuzes en verandertrajecten. Wij zijn ervoor om je daarbij te helpen. Hoe? Ontmoet ons tijdens de SURF Onderwijsdagen op 14 en 15 november 2023 en we vertellen wat onze visie en aanpak is. Zien we je in onze stand, waar wij met collega’s van IT-Workz, Educator en Progress Onderwijsondersteuning staan, in het mooie Den Bosch? Tot dan!

Breens Network en Educator op MBO Digitaal Conferentie

Flexibel en persoonlijk onderwijs heeft grote impact op de ICT-omgeving van een onderwijsinstelling. Met meerdere ingrijpende keuzes en verandertrajecten. Breens Network en Educator zijn ervoor om je daarbij te helpen. Hoe? Kom bij ons langs op de stand en bij de sessie samen met Firda tijdens de MBO Digitaal Conferentie op 7 en 8 maart 2024.

Last van koedenken? Zo kom je los

Het onderwijs flexibiliseert en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De student staat steeds meer centraal en het leerproces wordt meer en meer integraal onderdeel van ons leven. Dat zorgt ervoor dat we anders naar ons onderwijssysteem moeten gaan kijken. Dennis van Oeveren en Jan Batteram, onderwijsexperts bij Breens Network, Educator en Progress, vertellen in deze blog hoe je loskomt van koedenken.

7 tips om de juiste partner via een aanbesteding te vinden

Laten we eerlijk zijn, een aanbesteding voelt nogal eens als een draak die getemd moet worden. Omdat scholen nu eenmaal onder de aanbestedingsplicht vallen, zit er niets anders op dan die draak te temmen. Maar hoe doe je dat zo optimaal mogelijk als aanbestedende partij? Ga je een ellenlange lijst met eisen opstellen of kies je voor een meer kaderstellende aanpak? n deze blog geeft Roel Nicolai, consultant bij Breens Network, je zeven tips voor het schrijven van een goede aanbesteding, zodat je als onderwijsinstelling de optimale partner en de juiste oplossing kunt vinden voor jouw uitdagingen.

Onderwijs ICT specialist Breens Network gaat samenwerking aan met Enable U

Onderwijs ICT specialist Breens Network en integratiespecialist Enable U zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt. Samen maken zij het mogelijk om onderwijsinstellingen te ontzorgen door de grote hoeveelheid aan onderwijssystemen, IT-koppelingen en externe integraties (zoals DUO) niet alleen naadloos samen te voegen maar ook veilig toegankelijk te maken via één digitale omgeving en deze toekomstbestendig te beheren.

Breens Network breidt ISO certificeringen uit

Vorige maand hebben Educator en IT-Workz als onderdeel van Breens Network de certificering voor ISO 27701 behaald. Dit certificaat vormt een uitbreiding op ISO 27001 met een privacy information management system (PIMS).Deze norm gaat om een managementsysteem voor het beschermen van persoonsgegevens. Breens Network was al in het bezit van de ISO 9001 en ISO 27001 certificaten en die zijn ook dit jaar weer toegekend na een achtdaagse audit.

Open Universiteit ontwikkelt samen met Breens Network de Digitale Campus

De Open Universiteit (OU) kiest voor Breens Network als partner. Breens Network zal de state-of-the-art Digitale Campus ontwikkelen en beheren. Slimme digitalisering kan een flinke boost geven aan de ervaringen van studenten en docenten en inspelen op de verdergaande flexibilisering van het onderwijs. De OU heeft stevige ambities op dit punt.

Breens Network kijkt terug op een geslaagde HOlink

Op 16 en 17 juni waren Educator en Progress aanwezig bij de HOlink in Papendal onder de vlag van Breens Network. Het was fijn om mensen weer in het echt te spreken, nadat de HOlink twee jaar achter elkaar niet door kon gaan. Het waren twee inspirerende dagen! Naast onze aanwezigheid als standhouder op de informatiemarkt hebben we op donderdag ook een inhoudelijke bijdrage geleverd in de vorm van een sessie.

Whitepaper: Digitale Campus voor een leven lang ontwikkelen

Een leven lang ontwikkelen heeft impact op de rol van het onderwijs en de behoeftes van studenten. Het is aan de onderwijsinstellingen om de...

Whitepaper: Het Studentinformatiesysteem als backbone van de flexibele belofte

De wens om het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en hoger onderwijs (ho) flexibeler in te richten is niet nieuw. De discussies hierover gaan terug tot...

Podcast Breens Network over digitalisering in het onderwijs

Geert-Jan van der Snoek en Pieter Klijs van Breens Network waren te gast bij het radioprogramma Let's Talk Business om te praten over de digitale transformatie in het onderwijs. "Het digitale bereik van het onderwijs is nergens zo groot als in Nederland, wereldwijd. Singapore komt dichtbij en dan houdt het op. Dat betekent dat je in ons land tegen uitdagingen aanloopt, waar nog niemand ervaring mee heeft." 

Breens Network versterkt haar positie in Student Informatie Systemen met de overname van Progress Onderwijs

De toevoeging van Progress geeft Breens Network een significante positie in het verwezenlijken van haar missie: het onderwijs te ontzorgen door het bieden van...